fbpx

YHTEYSTIEDOT

Pyhän Asteli Resort

Astelintie 1, 98530 Pyhätunturi (sjiainti kartalla)

info@pyhanasteli.fi tai sales@pyhanasteli.fi

Puh. +358 (0)40-188 7777 

Sijainti

Pyhän Asteli resort sijaitsee Pyhä-Luoston matkailualueella, Pyhätunturin kupeessa. Pyhä-Luoston matkailualue asettuu koko Suomea halkovien valtateiden, nelos- ja vitosteiden väliin. Matkaa nelostielle on 28 minuuttia (n. 36 km) ja vitostielle 20 minuuttia (n. 21 km). 

Pyhän Asteli on noin 5 km päässä Pyhän keskustasta ja lähimmät laskettelurinteet (Pohjoisrinteet) ovat vain 1,5 km päässä. Valaistu hiihtolatu lähtee aivan Astelin pihasta ja murtomaahiihtovälineet voit vuokrata respasta.

 Kaunis hiekkarantainen Pyhäjärvi on tien toiselle puolella, noin 400 metrin päässä Astelista. Kesällä voit vuokrata soutuveneen Astelista ja talvella Pyhäjärven ranta on oivallinen paikka revontulien tarkkailuun. Muista ladata Pyhä Aurora Alert älypuhelimeesi niin saat hälytyksen revontulista (toiminnassa syyskuusta maaliskuuhun). Rannalta löytyy myös kota jossa on tulisija.

Kesällä maastopyöräreitit lähtevät Astelin pihasta ja jatkuvat aina Pyhä-Luoston kansallispuistoon asti.

Liikenneyhteydet

Pyhätunturiin pääsee mainiosti niin omalla autolla kuin julkisilla liikennevälineilläkin.

Lähimmät lentokentät löytyvät Rovaniemeltä ja Kittilästä, molemmat ovat noin 1,5 h ajomatkan päässä. Rovaniemen lentokentältä on bussiyhteys Pyhä-Luostolle, skibussi kuljettaa asiakkaat suoraan Pyhän Asteliin kun mainitset minne olet tulossa. Kittilän lentokentältä voi vuokrata auton ja ajella rauhallisia teitä pitkin tunturiin. 

Lähimmät rautatieasemat löytyvät Rovaniemeltä ja Kemijärveltä, joista molemmista on bussiyhteys Pyhän Asteliin. Kemijärvi on lähin kaupunki ja sinne on noin tunnin ajomatka (67 km), Rovaniemelle 1,5 h (120 km).

 Bussit ajavat Astelin pihan kautta kun kerrot kuljettajalle toiveesi. Päivää ennen lähtöäsi voit pyytää respaa ilmoittamaan bussifirmalle, että ajavat Astelin kautta. Skibussilla pääset myös Pyhän keskustaan tai vaikka naapuritunturiin Luostolle. 

Täältä näet skibussin aikataulun

Kaikkien bussien aikataulut löydät täältä matkahuollon sivuilta

Kesällä bussivuoroja on hieman vähemmän, skibussin kesäaikataulun voit katsoa täältä ja matkahuollon sivuilta löytyy muut linjat.

Rovaniemen lentokentälle reittiliikennettä lentää Finnair ja Norwegian.