Ympäristö - Pyhän Asteli

Ympäristö

 

Lomakylä Pyhän Asteli sijoittuu Suomen eteläisimmän suurtunturijonon pohjoispuolelle, sopivan etäälle sykkivästä nykyelämästä mutta riittävän lähelle, hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Alue on maisemaltaan perinteistä lappilaista maisemaa: tuntureita, koivikoita, aapasoita ja jokia. Pyhä-Luoston kansallispuisto on aivan kivenheiton päässä Pyhän Astelista. Kansallispuiston alueella voi nähdä alueen luonnon monimuotoisuuden ja kokea muinaisten metsäsaamelaisten pyhät paikat.

Lomakeskus Pyhä Astelin mökkikylä on lapin metsän siimeksessä, pienen matkan päässä tunturin humusta. Täällä saa rauhassa tunnelmoida luonnon hiljaisuutta ja metsän rauhaa. Luonnosta pääsee nauttimaan heti ulos astuttuaan. Talvella Pyhä-Luoston maastohiihtoreiteille pääsee Pyhän Astelin pihasta ja kesällä reittejä pitkin kansallispuiston retkeilyreiteille.

Pyhäjärvi siintää puiden takana, vain muutaman sadan metrin päässä Astelista. Kesällä järven ympäröivät maisemat avautuvat parhaiten soutuveneestä järveltä käsin. Järveä ympäröivät tunturit ja perinteiset maalaismaisemat maalaavat romanttista kesämaisemaa. Pyhäjärven Astelinrannassa on myös mainio uimaranta hiekkapohjalla, jossa viihtyvät myös perheen pienimmät lämpimällä kesäsäällä. Mato-onginta ja pilkkiminen ovat järvellä sallittua kaikille mutta muiden kalastusvälineiden käyttöön tarvitsee kalastuskunnan luvan, jonka saa kätevästi ostettua meiltä.

Alueen käyntikohteita ja nähtävyyksiä:

https://www.pyhanasteli.fi/uploads/images/Pages/ympäristö1.jpg https://www.pyhanasteli.fi/uploads/images/Pages/ympäristö2.JPG https://www.pyhanasteli.fi/uploads/images/Pages/ympäristö3.jpg https://www.pyhanasteli.fi/uploads/images/Pages/ympäristö4.jpg